PUTIN OTKRIO ŠTA BI DOVELO DO MOMENTALNOG PREKIDA BORBI: Jasno im je stavio do znanja, pristaje samo na ovo!
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/SOFIA SANDURSKAYA / SPUTNIK / KREMLIN POOL

RAT U UKRAJINI

PUTIN OTKRIO ŠTA BI DOVELO DO MOMENTALNOG PREKIDA BORBI: Jasno im je stavio do znanja, pristaje samo na ovo!

On je naglasio da se Rusija oduvek zalagala za mirno rešavanje ukrajinske krize

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da bi mirovni plan Moskve za Ukrajinu omogućio momentalni prekid borbi i početak pregovora između zaraćenih strana.

"Sredinom juna predstavili smo još jednu opciju za rešavanje (sukoba u Ukrajini), koja bi, ukoliko bi ukrajinska strana, a što je najvažnije njeni zapadni sponzori, bili spremni da je prihvate, omogućila da bukvalno odmah prekinemo borbena dejstva, sačuvamo ljudske živote i započnemo pregovore", objasnio je Putin na sastanku Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Astani.

On je naglasio da se Rusija oduvek zalagala za mirno rešavanje ukrajinske krize.

"Rusija se uvek zalagala za mirno političko-diplomatsko rešenje situacije u Ukrajini - krize koja je nastala kao rezultat apsolutno drske politike Sjedinjenih Američkih Država i njihovih satelita", rekao je on komentarišući situaciju oko Ukrajine.

Vladimir Putin
Vladimir Putin foto: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin je zahvalio učesnicima Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) na njihovim predlozima i inicijativama za rešavanje sukoba u Ukrajini i dodao da će ih Rusija razmotriti.

Dodao je da na evroazijskom kontinentu i dalje postoje potencijalna žarišta sukoba, čije će širenje biti ispunjeno "haosom i nestabilnošću", to je prema njegovim rečima, Bliski istok i situacija u Pojasu Gaze.

Bonus video:

03:16

OVAKVI SAVEZI PRAVILI SU SE NEPOSREDNO PRED OBA SVETSKA RATA! Analitičar upozorava: Putin šalje poruku ne samo SAD već I KINI!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.